Ekm

Okulumuzda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yaştan insanın spor yapmaya özendirilmesi, bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri yapıldı.

"Mavi Yeşil Okullar" projesi kapsamında Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Satranç İl Temsilciliği iş birliğinde " Bu Sefer Hamleni Doğa İçin Yap!" sloganı ile organize edilen Mavi-Yeşil Okullar Seydikemer satranç liginde okulumuz öğrencisi Kerem KÜÇÜKHAVUTÇU 14 yaş altı kategorisinde ilçe üçüncüsü olmuştur.

"Muğla Mavi-Yeşil Okullar" projesi kapsamında okulumuz öğrenci ve öğretmenleri okulumuz etrafındaki alanlarda çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturdular.

Muğla Millli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Okur Gezer" projesi kapsamında okulumuzda çalışmalar yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çoşkuyla kutladık.

Polonya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte yürüttüğümüz e-twinning projemize başladık.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "81 Çalıkuşu (İlin Adı)" çalışma planlaması kapsamında, ülkemizin 81 ilinde yapılan çalışmaların İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından e-dergi olarak hazırlanması planlanmıştı. Bu plan doğrultusunda  il Müdürlüğümüz ARGE birimi tarafından hazırlanan 81 Çalıkuşu Muğla e-dergisi yayımlandı. Dergi içeriğinde ilimiz kapsamında kültür ve eğitim alanında gerçekleşen iyi örneklere yer verilmiştir.

E-dergi ile öğrenci, veli, öğretmen ve dijital medya kullanan, yerel eğitim ve kültür haberlerini takip etmek isteyen her bireyin il düzeyinde oluşturulacak temalardan haberdar olması ve il düzeyinde yapılan çalışmaları takip etmesi hedeflenmektedir. İki ayda bir yayımlanacak olan e-dergimizin ilk sayısına aşağıda bulunan linkten ulaşılabilir.

Dergi PDF'si için tıklayınız

E-dergi için tıklayınız

Ara

Akademik başarıyı arttırma eylem planımız çerçevesinde eğitim koçlarımız ve öğrencilerimiz ile aylık değerlendirme toplantılarımıza devam ediyoruz.

May

Kıncılar Akbük Mahallesi Ortaokulu olarak 7 ülke ve 17 okulla birlikte yürüttüğümüz "Laughter is the Best Medicine" adlı eTwinning projemizin "9 Mayıs eTwinning Day" konulu çalışmalarını okulumuzun İngilizce öğretmeni Ayça ŞAHİN'in görevli öğrencilerle işbirliği içinde tamamlamıştır.

May

19 Mayıs Gençlik Haftası'nda, Muğlalı gençlerimizi; Muğla Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırladığımız çevrimiçi etkinlikler, yarışmalar ve sportif faaliyetlerde buluşturuyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Müdürlüğümüzce hazırlanan etkinliklerin yer aldığı Gençlik Haftası Bülteni'miz sizlerle.

TBMM'nin açılışının 101. yılını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 8.sınıf öğrencileriyle buruk bir şekilde ve covid tedbirlerine dikkat ederek kutladık.

Bu güzel günü bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı,sevgi ve özlemle anıyoruz.

Bakanlığımız koordinasyonunda ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde, gıda

kayıpları ve israfının azaltılmasına yönelik olarak "GIDANI KORU" isimli ulusal ve uluslararası ölçekte

yeni bir kampanya başlatılmıştır.

www.gidanikoru.com  web sitesinde yer alan "Sen de söz ver rekor gelsin!" çevrimiçi

farkındalık kampanyasına katılmak ve sayfayı incelemek için tıklayınız.

Seydikemer Kaymakamı Ayhan YAZGAN, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah SAN,İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanının katılımıyla okulumuzda 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' etkinliği yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' etkinliği kapsamında öğrencilere bilgilendirici videolar izletildi.